utorak, 2. listopada 2012.

U SUSRET GOSPI OD RUŽARJA U VRLICI

Novi blog, nova facebook stranica pridružite se ne samo kao čitatelj, pomozite u radu, pozovite prijatelje, komentirajte...

Kao što znamo vikend koji je pred nama je u znaku Vrlike i njene zaštitnice gospe od Ružarja


Ovdje sam preduhitrio i samo gradsko poglavarstvo Vrlike uvidom u web stranicu općine nisam naišao na najavu ovog događaja, a i u pokušaju da vidim imali što na web stranici župa Vrlika naišao sam na upozorenje od anti-virusa da bi ta stranica mogla naštetiti računalu - što hoće reći da je stranica možda zaražena virusom pa ju se nisam usudio otvoriti.
Tako ispada da prvi donosim ovu obavijest (doduše svi Vrličani i njihovi prijatelji znaju za Rožaricu, no ovdje donosim program proslave)
I ove godine će to biti trodnevna svečanost. Program proslave počinje:

5 listopada (petak)
10.00 - POLAGANJE VIJENACA KOD SREDIŠNJEG KRIŽA
11.00 SVEČANA SJEDNICA GRADSKOG VJEĆA (Gradsko kino)
16.00 - 9.MEMORIJALNI TURNIR IVE LELAS 2012
          - BALOTE
          - MALI NOGOMET


6.listopad (subota)

 13,00  13.. VRLIČKA ULIČNA UTRKA PRVENSTVO HRVATSKE U SPRINT DUATLONU MEMORIJAL STIPE ERCEG
20.00 GLAZBENO - ZABAVNI PROGRAM
21.00   VATROMET


7 listopad (nedjelja)

8. 30  JUTARNJA MISA
9.00  SAJAM POLJOPRIVREDNIH PROIZVODA
10.30   PROCESIJA I SVEČANA SVETA MISA
18.00 SVETA MISA I BLAGOSOV DJECE

E sad koliko će program biti svečan to ovisi uvelike o gradskom budžetu a znamo da je općina Vrlika u novčanim problemima.

Jest Vrlički duatlon MEMORIJAL STIPE ERCEG će vjerojatno imati sponzore, kao i možda turniri u malom nogometu i balotama, no što je sa zabavnim programom.

Volio bih kao i većina vas da pored zabavnog programa imamo neko zvučnije ime, ili pak neku smotru folklora, no ako se prisjetimo zadnjih nekoliko godina to je bila zabavna večer bez zabave svi samo čekaju vatromet i razlaz.
zadnji put je ipak koliko toliko bilo svečano gostovanjem MLADENA GRDOVIĆA no ako se još sjećamo njega je u Vrlici osim Vrličana dočekala i jaka bura, a ta bura ne samo da je otpuhnula Grdovića, otpuhnula je i draž zabave subotnje večeri tj. večeri uoči Gospe od Ružarja

Ja ću se potruditi koliko toliko da vam približim ovaj događaj, a pogotovu onima koji neće moći biti nazočni samom događaju.

Jučer sam spomenuo da za Vrličane pripremam iznenađenje. A iznenađenje se sastoji u tome da će svi oni koji žele samo na ovom blogu imati prigodu U ŽIVO pratiti pojedine dijelove proslave.
Naime na ovom blogu ću vam omogućiti da preko moje skromne opreme (mobitel) i U ŽIVO VIDEA A link do tog videa ću postaviti na Facebook stranicu DALMACIJO U SRCU TE NOSIM.
Ako ste zainteresirani uključite kompjuter, laptop ili neki kvalitetniji Smartphone otvorite stranicu Facebook i pogledajte u živo 

  • vatromet (subota oko 21.sat)
  • procesiju (nedjelja kad procesija bude prolazila pored mog štanda a na videu će biti prikazana od prvog do zadnjeg hodočasnika
  • dijelove utrke
  • i još neke događaje.


Pratite ovaj blog i Facebook stranicu i budite dio Vrličkog slavlja.

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets