srijeda, 10. listopada 2012.

BENKOVAČKI LOV NA 10 KUNA

Novi blog, nova facebook stranica pridružite se ne samo kao čitatelj, pomozite u radu, pozovite prijatelje, komentirajte...


10 je u misecu je poznato da svi putevi toga dana vode u Benkovac na najveći pazar svega i svačega u Dalmaciji ali i šire.

A odklazak u Benkovac nije ništa novo za mene. Ipak ovo mi je prvo odlazak nakon ljetne stanke, a malo je falilo da izostanem i danas. A zbog čega? Jučer u popodnevnim satima je kiša pokazala zube, a kako je moj običaj da u Benkovac krenem dan ranije tako da ne moram ustajati u ranu zoru pa onako snen krenuti na put, već mi je lakše ako se uputim dan prije i onda opet moja auto-soba dolazi do izražaja. I kako sam već spomenuo već sam skoro ostao doma zbog popodnevne kiše, jer nije to otići do Drniša Pa se vratiti, a onda me zove kolega oko 5 sati popodne koji je u Benkovac već stigao da u Benkovcu kiše skoro pa da i nema. I onda ja na brzaka obavim posljednje pripreme i pravac Benkovac. Moja uobičajena ruta priko Svilaje --> Drniš --> Roški slap --> Benkovac, neki govore da je Bliže na Knin pa na Kistanje, ali meni se čini da je ipak bliže priko Roškog Slapa, možda je jedino sporija cesta upravo zbog spuštanja prema Roškom Slapu i onda penjanje na suprotni kraj. Od moje kuće do Benkovačkog pazara ima ravnih 84 km (naravno ovdje mislim na moju rutu).
Dobar dio puta me je pratila kiša i sve mislim uzalud sam krenuo na ovaj put, no ipak kad stigoh na odredište kiše ni za lijek. Našao sam se sa svojim kolegom popili koje pivce, večerali i na počinak svaki u svoju auto-sobu.
Nakon buđenja prvo sam pogledao u nebo i vidio da nema oblačka na nebu, što bi značilo obećavajući dan, a onda jutarnja higijena, ispijanje prve jutarnje kavice i onda priprema za doček potencionalnih mušterija. I izlazim iz kafića i odmah sretnem prvu poznatu facu, a tko drugi nego naš diplar Josip Galiot no većina ga zna ka  Momir. On se svaki put čudi i smije na to što spavam u autu pa je to učinio i ovaj put.

E sad dolazim do onog dijela zbog čega sam i započeo ovaj tekst. Ne nije to Benkovavačka vreva, ponuda svega i svačega štono se kaže od iglice do Traktora. Povod mome tekstu je ekipa koja se je pored mene namjestila. Bolje rečeno tri mladića koji su poslagali na desteke kutija od banana i baš se pitam što je u njima. I kad su rastvorili te kutije imao sam što vidjeti.

Pogled na te otvorene kutije vratilo me je 10-ak godina u natrag tj u vrijeme rata i odlazak u Caritas gdje i robu iz kojekakvih izvora, tako i ovdje kao što se i vidi na slici tu je robe bilo razbacane bez ikakvog reda i smisla. Bože! Pomislih što to ovi rade, a onda kad je počela galama odnosno više dernjava spomenute trojke  Sve po 10 kuna, sve po 10 kuna, ma možeš misliti da će nešto prodati. Bilo je tu kojekakvih majica, muških, ženskih dječijih nesne se di je koje sve je to bilo izmješano doslovice kao kad pred blago baciš naramak sijena tako mi se je činilo i ovdje. Istina bilo je tu i ženskih torbica, torbi za kupovinu, tzv pederuša, sandala, Japanki... i da ne nabrajam i nije mi jasna svrha itih 10 kuna jer znam otprilike koja je nabavna cjena ovih artikala a oni ih nude po 10 kuna
Ljudi su onako kao u prolazu prolazili kraj te gomile sve oće neće niko neće prvi da krene. Ova trojka uporna "Sve po 10 kuna, sve po 10 kuna...
a onda se pomalo počela otvarati špina, najprije je to bila sitna kišice...
A onda kad je gomila navalila na izložene artikle to je nastao opći kaos, to je bilo i staro i mlado, muško i žensko (baš me zanima hoće li u ovim krpicama poći i u disco) i onako razbacanu gomilu pretvorili su u vulkan još su više razbacali stvari, to se kupovalo i što triba i što ne triba. Neki su navraćali i po nekoliko puta, a neki su onako doslovice sjeli na ove kutije i prebirali krpicu po krpicu bez ikakvog srama. 
Majice, bermude, tzv pederuše, torbice i što sve ne da čovjek ne povjeruje svojim očima. Ostatak fotki možete pogledati ako kliknete OVO

A sada pogledajte kratki video snimljen s mojom Nokiom da vam bar donekle prikažem kako je to izgledalo

I da ovu reportažu završim jednim oku ugodnijim pogledom na Roški slap također snimljen Nokiom



SIROTINJO I BOGU SI TEŠKA A ŠTO ĆE TEK BITI NAKON NAJAVLJIVANIH OTKAZA U DRŽAVNIM PODUZEĆIMA

Čačiću i Milanoviću ali i ostali volio bih da ste vidjeli taj stampedo.

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets