ponedjeljak, 8. listopada 2012.

ROŽARICA 2012 VRLIKA PRVI DIO

Novi blog, nova facebook stranica pridružite se ne samo kao čitatelj, pomozite u radu, pozovite prijatelje, komentirajte...


Rožarica 2012 je iza nas. Pokušat ću dočarati svoje dojmove i podjelliti s vama. Jest možda je to sve skromno, ali sve ovo radim u skladu sa svojim mogućnostima, stoga ako se dogodi kakva tiskarska greška skužajte i ja sam od krvi i mesa.


Prvi dan, tj dan prije same Rožarice već ujutro sam stigao u Vrliku da bi zauzeo mjesto za svoj štand ali isto tako da mi se ne bi desilo kao ranijih godina kad bi došao u vrijeme kad bi već počela sportska (utrke) takmičenja pa mi policija nije dozvolila da prođem autom i onda sam morao kompletan štand s prodajnim rekvizitima nositi na rukama. I čim sam došao već se osjetila živost po Vrlici.
Neki od budućih (ako nisu i ove godine) već su se okušali kako to izgleda biti na pobjedničkom postolju.
Neki su još pristizali da ne propuste najvažniji događaje današnjeg dana.
...a neki su kao na ovoj slici lijevo (nismo li već sličnu sliku vidjeli prije neki dan u Trilju) došli da bi uhvatili koju kunu.
Vrličko parkiralištre je preuređeno za takmičarska natjecanja, tu u prvom redu mislim na natjecatelje u duatlonu koje se ujedno boduje za prvenstvo Hrvatske, jer na ovom mjestu trkači postaju biciklist i obratno.
...a onda malo pomalo počeo je i natjecateljski dio dana. Trke seniora, školaraca i već spominjanoga duatlona.
...a da trkači ne dehidriraju za vrijeme utrke brinule su se cure sa stolom punim vode s izvora Cetine.
a oni drugi su spremni da podmažu grla žednih navijača i dr. posjetitelja.
a da bi se bolje pilo treba nešto ubaciti i u kljun, a po tom pitanju ima li išta obolje od Vrličkih uštipaka.
Nakon trkačkog dijela pristupilo se proglašenju pobjednika.
No u Vrlici nije važno pobjediti važno je biti dio tog Vrličkog slavlja.
A glavnina publike sva ova Vrlička događanja promatrala je iz udobnosti hladovine i vrličkih kafića.
I kad su završila sportska natjecanja čekalo se je na početak zabavnog programa koji je najavljen za 20. sati.

No zabavni program bi bio primjereniji nekom drugom događaju (to je mišljenje pisca ovih redaka) ali ne i za ovu prigodu. zabavni program je činila grupa ili bolje rečeno muško-ženski duet (ne znam kako su se zvali) ženska je bila na violini, a muški na klavijaturi, a izvodili su instrumentale bliže kalsici nego popu uglavnom poznatih i onih manje poznatih pjesama. Ne ovim ne omalovažavam njihov nastup. Zvučali su sasvim ugodno za uho i ja sam osobno uživao u nastupu, ali ponavljam ovaj nastup nije primjeren ovakvom događaju, primjereniji bi bio u kakvom restoranu za stvaranje romantičnog ambijenta.
A već tradicionalno u 21 sat započeo je vatromet možda malo skromniji nego ranije recesija je već poznata stvar.

Nakon vatrometa Vrličani i njihovi gosti su se već pomalo počeli razilaziti, oni koji su došli izdaljeg pošli su kućama na spavanje da bi odmorniji dočekali sutrašnji dan, a oni mlađi su se razmilili po Vrličkim kafićima do kasno u noć. 
Mnoge je veseljake mogla iznenaditi ali očekivano i policija koja je na izlazu iz Vrlike kontrolirala da li je koji vozač pretjerao s pićem, no da li je bilo i takvih nemam informaciju.

I tako priveli smo kraju prvi dan Vrličkog slavlja, kao uvertira onomu što tek predstoji.

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets