petak, 23. svibnja 2014.

IZBORI ZA EUROPSKI PARLAMENT


 Što reći o izborima za EU parlament, da li izaći na njih ili ih bojkotirati. 

Ja ću moju priču početi izjavom Engleskog princa Charlesa gdje je Princ Charles 'usporedio Putina s Hitlerom.
A mojie mišljenje ako je trebalo nekoga uspoređivati s Hitlerom onda je trebao najprije spomenuti svoju majku, djeda, pradjeda i sve one koji su upravljali engleskom krunom. Engleska kruna je puno stravičnije činila stoljećima prije nego se Hitler i rodio. Naravnoi pogađate moje mišljenje se odnosi na Englesku (i ne samo Englesku) kolonijalizaciju po cijelom svijetu, a ni danas se ne odriču izvlačenja rudnih i drugih bogatstava iz tih svojih kolonija, a o istrebljenju Američkih indijanaca neću ni spominjati.

I sad jedan princ Charles uspoređuje Hitlera s Putinom.



Pogledajte ovu sliku iznad - lijevo je karta Europe s njenim članicama, a desno je karta Europe pod Hitlerovom čizmom. Vidite li razliku ili bolje rečeno sličnost između te dvije karte.
Zar se ovdje lijepo ne vidi da EU sve više nalikuje na granice Hitlerove  Velike Njemačke, samo eto moderna Europa Hitlera drže zločincem, a oni su demokratični, no moje je mišljenje da tu nema velike razlike samo što je razlika u "oružju" koje upotrebljavaju za tu rabotu.

Hitler je to činijo oružjem, a ovi to isto rade novcem.
Europa preko svojih banaka pedalj po pedalj osvaja druge zemlje (među njima je nažalost i Lijepa Naša), pod imenom demokracija preko svojih banaka porobljavaju ostatak Europe uz pomoć "domaćih izdajnika".
Namamili su ljude da se zaduže što u kreditima što karticama. Pod pojmom demokracija ljudi masovno ostaju bez svojih radnih mjesta i pod pojmom demokracija se pogoduje krupnom kapitalu.
Čovjek ostade bez radnog mjesta, a kredite više nije u stanju vraćati i pod imenom demokracija banka od njega uzima njegovu imovinu za škudine novce  predaje ju je za bagatelnu cijenu krupnim kapitalistima. Najprije uzimaju od naroda, a onda će uzeti i prirodne vrijednosti (voda, more, parkovi prirode ...)

Pa cijelim svijetom upravlja desetak kapitalista i mi imamo 2-3 svoja koji to prije svega rade za svoj interes, a do nas tj glasačkoj mašineriji drže k'o i do lanjskog snijega.

Ja sam i dalje mišljenja da nismo uopće trebali postati članicom te jedne osvajačke tvorevine, sad na žalost kad smo već tamo molim dan da se ta tvorevina jednog dana raspadne poput Hitlerove Velike Njemačke.

 
Hrvatska u nedjelju bira 11 zastupnika za EU parlament, mislite li da oni nešto mogu tamo doprinijeti, i da su njihovi glasovi jednaki onima koji dolaze iz velikih članica EU Njemačke, Francuske...ma možeš misliti što je njihov glas jednakovrijedan.
I dalje mislim da smo mi ulaskom u EU izgubili svoju samostalnost i Hrvatska vlada sve više postaje fikus u EU ima manje ovlasti nego predsjednik Hrvatske. Pa i ptica na grani zna da nikakvu odluku ne smijemo donijeti bez da upitamo Merkelicu i ostale.
Pa zašto su onda ti izbori toliko važni, za nas tu nema velike razlike, ali za njih to znači 7 000 € plus ostale privilegije koje dolaze iza toga. Da je plaća EU parlamentaraca primjerice 2-3000 kuna mislite da bi se naši političari toliko upirali da budu tamo kako ne.
Slična je stvar i s našim saborskim zastupnicima, što mislite da bi u RH bilo ovolik stranaka da je plaća saborskoga zastupnika npr. onih 1600 kn koje dobiva vježbenik ili ne dao bog da su volonteri kao u nekim zemljama.

I s toga tvrdim da mi u globalu od svega toga nemamo velike koristi, ali će se zato oni i te kako okoristiti vašim i našim glasovima. Držim da su oni svi isti i da noj glas neće dobiti nitko od njih, čak što više neću ni izaći na izbore kao što nisam bio na niti jednim izborima u zadnjih 14-15 godina osim ako tu ne ubrojimo onaj referendum za ulazak u EU koji je također bio jedna farsa, od 4 mil. glasača na referendum je izišlo nešto više od 10% glasača i navodno svoj glas za EU dalo je manje od 5% svih upisanih glasača.

Da je kriterij za taj referendum bio kao za neke druge referendume minimalno 50% + jedan glas izašlih na glasanje nebi se referendum proglasio za važeći još 100 godina.
tako uvjeren sam da ni nedjeljnom glasanju neće pristupiti više od 20-30 % glasača jer EU nije naša budućnost.

Tko želi ići na izbore neka ide, samo na moj glas ne računajte.,

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets