petak, 29. ožujka 2013.

VELIKI ČETVRTAK U VRLICI 2013

Vrlički grobari pred vratasrskom kućom
na tzv. posljednjoj večeri
Veliki četvrtak je iza nas a ja evo tek sada bacam jedan kratki osvrt na događanja u svezi njega. Ja sam naravno i dalje vaše oko kad su u pitamju Vrlika i Vrlička događanja. No moram priznati da sam pomalo umoran od svih vas JER STE TOLIKO NEZAHVALNI i nisam siguran niti znam zašto sve ovo radim, a ztoliko puta sam već rekao NEĆU VIŠE. Kako Refko iz "lud zbunjen normalan" kaže Refko reko pa poreko.
Umor se vidi i iz toga da sve rjeđe i rjeđe pišem ovdje na blogu, jer iskreno rečeno našao sam neke druge zanimacije na internetu gdje su ljudi puno zahvalniji nego vi.

Stoga će ovogodišnja uskršnja događanja biti skromnije prikazana no dosadašnjih godina. Samo ću kratak osvrt baciti na velike dane, a onda ću na kraju sve objediniti u jedan malo veći post ili dva kad prođu sva ova događanja najvjerojatnije to će biti u ponedjeljak no ni to nije sigurno.

O Velikom četvrtku kratak osvrt, da ne može biti kraći:
Za razliku od prošle godine ovogodišnji Veliki dani su potrefili kad je još zimsko računanje vremena (na ljetno vrijeme se prelaz sa subote na nedjelju odnosno s Velike subote na USKRS) i nekih 20-ak dana ranije. Lani je misa i čitanje plača završilo što no se kaže još za vidila

Kad dođe Veliki četvrtak naj veće pitanje koje muči Vrličane koliko je Grobara ili čuvara isusovog groba.
Ove godine je nešto skromniji broj grobara nego prošle godine. Ove godine ih se okupilo 44 (četrdeset četri) a to je 11 manje u odnosu na prošlu godinu 2012  . Nema previše novih lica, neki nisu mogli doći, a neki su štono se kaže "objesili kopačke o klin".
Danas je Veliki petak, vjerujem da se je većina Vrličana pogostilo Bakalarom i potrudila se ispeću pogaču za ručak, malo poslijepodnevnog odmora, a onda na procesiju i misu povodom Velikog petka.
Naravno vaše oči tj moja malenkost će opet biti prisutna da uhvati po koji trenutak i podjeliti s vama koji niste mogli biti u Vrlici.


Ostale slike i video uratci bit će objavljeni nakon Uskršnjeg slavlja nisam siguran koji dan ali kad bude bude.


POVEZANI POSTOVI:


VELIKI PETAK U VRLICI 2013
VELIKA SUBOTA U VRLICI 2013
USKRŠNJI DAN U VRLICI 2013
VIDEOTEKA USKRSA 2013

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets