četvrtak, 3. siječnja 2013.

GRDOSIJE UGROŽAVAJU VRLIČKU LJEPOTICU

Novi blog, nova facebook stranica pridružite se ne samo kao čitatelj, pomozite u radu, pozovite prijatelje, komentirajte...




Vrlička ljepotica ili Vrlička Česma bi trebao biti park prirode...no da li je to tako i u praksi procijenite i sami.

Vrlička česma je oduvijek bila Vrlički praznik za oči. Poslije Vrličkog kola, Vrličke pogače, Vrličkih uštipaka i Vrlička česma je prepoznatljiv simbol i izvan Vrlike.
A Vrlički Gospin gaj je opjevan u pjesmi "Vrlika i naše kolo" kao raj za zaljubljene....
...Vrlička česma je Bila inspiracija za Vrličkog pisca Milana Begovića i Vrlička česma je utjelovljenje za glasovitu operu "Ero s onoga svijeta" u čije ime se svakog ljeta na Česmi i izvodi
Vrlički oci su sve poduzeli da ta ljepota dođe do još većeg izražaja, popločavanjem je ulice koja vodi prema česmi da bi od nje napravili Vrličku šetnicu koja bi posebice u proljetnim i ljetnim mjesecima došla do punog izražaja, kad je svugdje okolo nesnosna ljetna vrućina, na česmi bi se osjećala svježina a posebice u večernjim satima. Vrlička česma Vrlička pluća.
Prometnom signalizacijom dano je do znanja da je to pješačka zona, za Vrličane bi u neku ruku ova šetnica trebala značiti isto ono što i Splitska riva za Splićane..
Po "Vrličkoj rivi" trebalo biti zabranjeno prometovanje i osobnim vozilima, a onda se pojave ovakve grdosije, prastari FAP...
...ili grdosija novijeg datuma, a te grdosije odvoze i dovoze iskopanu zemlju za potrebe (kako sam imao čuti) kanalizacije.
 U pauzi (valjda za topli ili hladni obrok) ova grdosija ovako parkirana nakaradno ugrožava pogled na Vrličku ljepoticu.
Već sam spomenuo da Za Vrličane Vrlička predstavlja isto ka za Splićane Splitska riva, sad zamislite što bi se dogodilo kad bi jedna ovakva grdosija bila parkirana na Splitskoj rivi a kamoli da prometuje njome. Pa za Splićane je vijest kad njom prometuju ili kad su parkirani skuteri.

A ove kocke koje su postavljene po Vrličkoj česmi i oko česme ipak koštaju i koje je netko platio. I sad dođe li do oštećenja ovih kocaka,
a potraju li ovi radovi vjerojatno će do toga i doći, tko će platiti nastalu štetu, da li će opet biti zavučena ruka u i onako prazne Vrličke džepove ili će nastalu štetu namiriti izvođači radova probajte sami doći do odgovora.
Višak zemlje koji se iskopa odvozi se di se stigne, a najjednostavnije i najbliže im je...
...na Kosorsku glavicu u susjedstvu je radna zona Kosore.
Na ovom mjestu je odlagana zemlja još ranije dok se radio sportski kompleks na česmi, pa sad ta hrpa zemlje pomalo se pretvara u planinu, a nastavili se sa dovoženjem zemlje mogla bi postati najveći Vrh u Kosorima (do sada je a i još uvjek najviši vrh Kosora je Kosorska gradina).
Još do nedavno ovuda je bio pješački prečac između Lelasa i ostatka Kosora, a u budućnosti bi se ovdje mogla izgraditi planinarska kućica.

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets