srijeda, 16. siječnja 2013.

DVOJEZIČNOST U VUKOVARU


U zadnjih nekoliko dana se vodi polemika o postavljanju dvojezičnih ploča u Vukovaru. Pa red je da i ja rečem svoje mišljenje, a na vama je da podržite to ili kažete nisam u pravu.

Ima li Hrvatska sluha, i slušali glas naroda koji ju je izabrao ili ona namjerno radi kontra samo da bi izvršila nalog koji je dobila od treće strane. 

Kako u podnaslovu piše o namjeri postavljanja imena ulica, ploča koja će biti ispisane na dva jezika. Usprkos tome što su se Vukovarski branitelji digli protiv toga, vlastodršci ne odustaju od te svoje namjere.
Zar su tako brzo zaboravili onu parolu i slične koje su proizašle iz domovinskog rata. Da "Osijek nikada neće biti Ocek", a sad bi po njihovom nalogu Vukovar trebao biti i BUKOBAP.

Pa trebali ime Vukovarskog heroja Blage Zadre biti ispisano na ćirilici pismo zbog kojeg je i dao svoj život. Kad bi znao za ovu namjeru mislim da bi se Zadro okrenuo u svome grobu.

Trebali i Ovčara simbol Vukovarskih stradanja također biti ispisana na toliko mrskom pismu.
Jeste neki će reći nije pismo ubijalo Hrvatski narod, ali jeste ubijali su oni koji su se ponosili s četiri "C" ili kako oni kažu srpska ocila.

I da vlada i malo sluša glas naroda koji ju je izabrao i da ima i malo sluha za žrtve četničkog terora  odustala bi od te namjere. No ako i dalje ustraje u tome mislim da će ovaj mandat biti i njen posljednji, jer sumnjam da će na sljedećim izborima dobiti ukazano povjerenje koje je dobila na prošlim parlamentarnim izborima.

Većina Srpskog stanovništva koje se vode kao građani Vukovara (ali i ostalih mjesta u tzv. Krajini) uopće ne žive u Vukovaru već žive u mjestima u majci Srbiji, a u Vukovar dođu po svoje mirovine, socijalne pomoći sl. i odmah se vraćaju tamo gdje u stvari i žive. A dobar dio koji žive u Vukovaru i ne znaju čitati ćirilicu.

Da Hrvatska vlada nema sluha za narod ide u prilog tome najava odlaska hrvatskog premijera u Srbiju.
Nemam ja ništa protiv susreta dvojice premijera, ali nakon otrovnih strelica upućenih iz Srbije prema Hrvatskoj mislim da do ovoga susreta ne bi trebalo doći sve dok se Srpski premijer i predsjednik javno ne izvinu za ono što su rekli.

Posljednja poruka vladi Budite Vlada Hrvatskih građana, a ne Bruxellesa ili nečiji drugi, jer kako ste izabrani tako vas se može i smijeniti.


Danas je to Vukovar, hoće li to sutra biti Knin, Slavonski Brod ili ne daj bože naša Vrlika.
Mislim da će jake policijske snage čuvati te pločice da ne završe u Dunavu. 

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets