četvrtak, 23. travnja 2015.

SVETI JURE MAOVICE 23 TRAVNJA 2015


Sveti Jure je iza nas, za ovu godinu Maovičani su postigli kompromis sa Fra Jakovom i ove godine za razliku od prošle godine održana je mala misa na Svetog juru, a za subotu je najavljena svečana misa i procesija.

I kako se govorilo po Vrlici ovih dana danas na samog Sv. Juru 23. travnja održana je Mala misa.
Maovičani i njihovi gosti su pomalo pristizali i malo pomalo dobro su popunili crkvu.
Izostali su čelnici Vrličkog poglavarstva.
Misa je počela oko 9 sati i potrajala je nekih 40-ak minuta.
Po završetku mise neki su otišli svojim kućama, a neki (a među njima je i moja malenkost) su poslije mise završili u školi kod Boškije Giljana gdje nas je dočekao stol serviran svakojakim jelima i pićima, a poslije kapljice razvezlo se grlo grlatih Maovičana i potrajala je pisma i veselje sve do 2 sata poslije podne.
I kako sam na početku rekao ove godine je postignut kompromis, no kakav će scenarij biti do godine to mislim ne znaju ni Maovičani ali ni fra Jakov.

Po završetku mise fra Jakov je najprije pohvalio Maovičane (to ćete moći vidjeti u video uratku koji je u pripremi), a onda je posuo Maovičane s pepelom tvrdeći da se Maovičani trebaju prilagoditi subotnjoj verziji proslavi Sv. Jure uspoređujući Juru s Rožaricom, kako on kaže Rožarica se slavi uvijek nedjeljom, pa bi tako nekako tribalo biti i sa Sv. Jurom.

Po izlasku iz crkve iako je malom misom trebao biti postignut kompromis  neki Maovičani su rekli da je za njih Sv. Jure završio i da se neće pojaviti na Subotnjoj proslavi jer je za njih subota radni dan, pa strpimo se dva dana da vidimo kako će to na kraju izgledati.

Za subotnju proslavu Sv. Jure najavljen je kao gost fra Luka Norac Kevo. 
Nadajmo se da će se ipak većina Maovičana pojaviti u subotu.

Za kraj sve one fotke koje nisu objavljene ovdje ili na fejsu možete pogledati u albumu SVETI JURE MAOVICE 2015
U isti album bit će fotke i sa subotnje proslave, a ja mislim da će već sutra biti objavljen video uradak sa današnje svečanosti.

VEZANI POST:

SVETI JURE MAOVICE 23. TRAVNJA 2015 VIDEOTEKA
SVETI JURE MAOVICE 2015 SUBOTA POSLIJE
SVETI JURE MAOVICE 2015 SUBOTA POSLIJE VIDEOTEKA

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets