utorak, 25. lipnja 2013.

POŠTIVANJE PRAZNIKA OD TRGOVAČKIH LANACA


Kad već nekoliko dana gledaš ovakvu obavijest na ulazima jednog od trgovačkih lanaca, onda tek vidite koliko se poštuju državni praznici u lijepoj našoj.

Ovo "Poštovani kupci" mi zvuči još poniznije i to ne samo prema nama kao kupcima već i radnicima jednog ovakvog trgovačkog lanca. Ma da je to radno vrijeme bar skraćeno nego je full radno vrijeme, zar radnici LIDL-a nemaju pravo odmarati se i uživati sa svojim obiteljima u praznično vrijeme.

A poznato je da nam LIDL (još nisam izašao vani da vidim da li je ista stvar i kod drugih trgovačkih lanaca da li i oni poštuju Hrvatske zakone i Hrvatske Državne praznike) dolazi iz zemlje članice EU a nažalost za koji dan ćemo i mi postati dio te zajednice i spremni smo za klanje, no kako vidimo i prije ulaska u tu tvorevinu prema nama se ponašaju kao prema koloniji, baš me zanima poštuju li zakone i državne praznike u zemlji iz koje dolazi.
Vi stariji sjetite se kako je bilo za vrijeme bivše države, ma nisi smija ući u vinograd u vrijeme državnih praznika (a posebno za Dan Borca, Dan ustanka ili Dan republike...), no kod nas sve radi punom parom i nitko nema sluha za to.

Svi vi koji se osjećate kao Hrvati trebali bi na današnji dan bojkotirati odlazak u shopping u praznično vrijeme usprkos njihovom radnom vremenu.


Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets