srijeda, 14. studenoga 2012.

T COMOVE POSTAVKE ZA MICROSOFT EMAIL KLIJENT (VIDEO)

Za sve one koje muči kako namjestiti Microsoft outlook za t com email postavke neka pročita ovaj  tutorijal.

Dobili smo internet i dobili smo od operatera email adresu ali ne znamo što s njom treba učiniti da bi ona funkcionirala tj. da bi na tu adresu dobivali meilove, iste slali, a s kraj na kraj priko maila otvaramo npr Facebook račun i još mnogo toga.
Da bi on funkcionirao kako treba za njega moramo odabrati neki email klijent i pomoću njega aktivirati email račun. imamo tu više klijenata Thanderbird, hotmail, gmail... no ja ću ovdje pokazati kako aktiviratiu račun u Microsoftovom outlooku, jer je najprisutniji ali i najjednostavniji a sad da li je i bolji to prepustam vama.

Pa da krenemo redom:

Prva stvar koju trebamo napraviti jest naravno otvoriti Microsoft outlook klijenta kojeg dobijete kad instalirate Microsoft office (ja koristim office 2003 no slične postavke su i kod drugih offica)
Kad otvorimo office u njemu treba sad otvoriti račun. A da bi ga otvorili slijedite moje upute. Ja ću opisivati upute na Hrvatskom jeziku jer je to office koji ja imam, a oni koji imaju office na nekom drugom jeziku vjerujem da će se snaći.
Da bi otvorili račun najprije treba kliknuti na alati...


Pa iz padajućeg izbornika odabrati Računi e-pošte, 
Dodaj novi račun e pošte kao na slici zatim kliknite na dalje i 
...kao na slici desno označiti POP3 i opet na dalje...
..otvara vam se kao i na ovoj slici, jedina razlika je što ćete umjesto Pero Perić upisati vaše podatke, a u polje adresa e-pošte upisat ćete adresu koju ste dobili od t coma napismeno
Isto tako u polje lozinka upisat ćete lozinku ili password koju ste također dobili od t - coma., ostalo ostaje isto.
NAPOMENA: U polje vaše ime ćete upisati ime s kojim ćete potpisivati poslanu poštu
Nakon toga možete testirati postavke na taj način da kliknete na  Testiraj postavke računa... i otvoriti će vam se prozor kao na slici desno. I ako je sve kako treba pored svih stavki treba biti oznaka zelena kvačica, ako nisu sve kvačice onda nije nešto napravljeno kako treba.

Ako je sve OK kliknite na ZATVORI i onda DALJE i konačno ZATVORI 
i imate napravljen račun za tcomov email.

Ako vam se je lakše snalaziti s video tutorijalom pogledajte donji video

1 komentar:

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets