utorak, 16. svibnja 2017.

ŽIVIMO LI U ZEMLJI APSURDA ILI...?



Onako slučajno prije neki dan zateknem se u jednom Vrličkom dućanu i mogu reći imao sam što vidjeti. Da mi je netko pričao ne bi mu vjerovao.

Što je to tako nevjerojatno?
U rashladnoj vitrini s osvježavajućim pićima vidim malu bočicu od pola litre  obične vode Jana i cijenu od 6 kuna (preciznije 5,99 kn), a one aromatizirane s okusima još su i skuplje.
A nama Vrličanima puno poznatija izvorska voda Cetina čija je punionica svega nekoliko kilometara od Vrlike, nešto je jeftinija no isto cijena od preko 4 kune je van svake pameti.

Hrvatska koja što no se kaže leži na vodi skuplje plaća litru obične vode nego litru benzina. Ajde da je riječ o nekim zemljama koje muku muče s pitkom vodom nekako bi i mogao razumijeti, ali Hrvatska koja ima pitke vode u izobilju to mi jednostavno nespojivo.

Pa litra mlijeka u dućanima se kreću od 5 kuna pa dalje, a pola litre vode 6 kuna, pa zar je skuplja proizvodnja obične vode od mlijeka (iako i u mlijeku iz tetrapaka ima više vode nego mlijeka). I onda se čudimo zašto izumiru Hrvatska sela.

A možda u tome i leži caka, da je u Hrvatskoj obična voda u bocama luksuz, i svakome tko ju pije dok istu može piti bez ikakvih problema i sa pipe odnosno kućne slavine tribalo bi ju je naplatiti i duplo skuplje.

Ajde turisti iz drugih zemalja kad dođu a čija je voda sa slavina nepitka zapravo nije otrovna ali je nekako bljutava njih nekako i mogu razumiti dok kupuju vodu u bocama ali mi....

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets