ponedjeljak, 3. lipnja 2019.

PROSLAVA SVETOG SPASA DA LI MOŽE BOLJE?


Još jedan Sv. Spas kraj izvora rijeke Cetine je iza nas.

Što reći o ovogodišnjoj proslavi osim da je hodočasnika svake godine sve manje.
Neki će reći izostanak je manjak hodočasnika je zbog lošeg vrimana ili je razlog malo dublji.
Neki su u šali govorili da ima više svećenika nego naroda

Moje mišljenje kad je riječ o proslavi Svetog Spasa po važnosti bi tribalo biti odmah iza Rožarice, no nebrigom nadležnih ovaj bi događaj mogao postati dno dna.

Ove godine prvu falingu je napravio naš župnik na nedjeljnoj misi kad je rekao da ukolioko u subotu bude padala kiša da će se proslava premjestiti u crkvu gospe od Ružarija, i onda naradvno oni koji su imali namjeru doći do izvora Cetine znajući za ovaj naputak i vidjevši da je vani kiša pomislili su zašto praviti toliki put kad proslave kraj Cetine neće ni biti.

Zašto uopće premještati nešto samo zato što pada malo kiše, proslava se mora održati bez obzira na vremenske prilike i neprilike, kao da je teško oltar natkriti protiv kiše ili ponijeti kišobran sa sobom

Drugo tko je znao da se proslava održava osim onih tko je vidio plakate po Vrlici, ili prati objave na društvenim mrežama (tu je i moja malenkost) onih koji žele vidjeti što je novo u Vrlici i njenoj oklici.
Pa gospodo moja organizatori bikijada ilitiga borbi bikova 10-ak dana putem radio postaja širom dalmacije obavještavaju zainteresirane na taj doogađaj, a osim toga izlijepe plakate po svim mjestima bližim i daljim, jumbo plakati su uz magistralne ceste....i da ne nabrajam.
Zar se nije moglo izlijepiti nekoliko obavjesti prije svega u Kninu, Drnišu, Sinju...da se nešto događa kraj izvora Cetine. A osim toga zašto se nije moglo organizirati autobusi iz ovih bližih gradova pa i iz same Vrlike uz neku skromnnu cijenu karte. Jer onaj tko nema svoje auto a želio bih doći za njega je nemoguća misija, osim ako neće pješačiti 6-7 kilonetara.

Zašto se poslije mise ne bi pored izvora Cetine organizirao neki zabavni program, npr folklor, ali ne samo ovaj naš Vrlički, zašto se ne bi pozvalo i druge KUD-ove, Kijevo, Hrvace, Knin, Drniš...i da ne nabrajam. Ili eto ja sam dao prijedlog zašto se ne bi organizirao karaoke show.
Puno je tu stvari koje se mogu napraviti da se ovaj događaj digne na višu razinu tamo gdje i pripada a to je odmah uz Rožaricu.
Ako se ne poduzme nešto uvjeren sam da će već dogodine biti još manje posjetilaca bez obzira kakve bile vremenske prilike i neprilike

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets