utorak, 12. lipnja 2018.

VRLIČKA POŠTA U BANANI



Već 10-ak dana Vrličani nemaju poštu ili bar ne mogu obavljati one najnužnije poslove.

Na ulaznim vratima ih dočekuje natpis na slici lijevo 

"Uređaji ne rade do daljnjega",

 a to jednostavno znači računala su iz nekog njima poznatog razloga u kvaru, virus ili su računala odslužila svoje ne bitno, u svakom slučaju Vrličani su ostali bez pošte.

poznato mi je da neki još od 1. lipnja ne mogu podići mirovinu i sve ono što ide priko poštanske banke, po mirovine koje idu na ruke kao i važne pakete, preporučena pisma i sl Zaposlenici Vrličke pošte odlaze u Hrvace.
Vrijeme je kad se plaćaju računi (režije i sl.) no zbog gore navedenog problema ne može se učiniti ni to, ajde vodam, smeće...to se može obaviti u nadležnim uredima, no što je s ostalim računima struja, telefon, RTV pristojba, hoće li oni imati sluha za one koji ne mogu obaviti svoju građansku dužnost iuli će im udariti zatezne kamate pa na kraju i ovrhe iako i nisu baš izravni krivci.

Jest postoje tri načina da se ti računi plate na vrime, trajni nalog, Splitska banka u kojoj je naknada za plaćanje računa 10-ak kuna i ostaje još treća varijanta odlazak do poštanskih ureda u susjedna mjesta (Knin, Hrvace, Sinj, Drniš....) no može li svatko otići do tiu mjesto kome nisu što no se kaže uzput.

Odlazak u susjedna mjesta udar je i na Vrličko gospodarstvo odnosno trgovine, jer oni koji odu podignuti novac u rečene urede dobar dio tih novaca će i ostaviti tamo jer će vjerojatno otići u shoping gdje je veća ali i jeftinija ponuda od Vrličkih dućana.

E sad dolazimo do toga zašto im toliko dugo triba da osposobe "uređaje" ili imaju nesposobne stručnjake jer su oni sposobni otišli u Njemačku, Irsku.....ili je to pak početak kraja Pošte u Vrlici (valjda nije) te će i ona okončati svoj život u Vrlici poput kioska, Veterinarske stanice...zbog smanjenja troškova u samoj Hrvatskoj pošti

kad se režu troškovi režu se upravo tamo gdje ne triba, jer kao i u Vrličkoj pošti tako i u ostalim poštama nisu viškovi za šalterima, terenu (poštar) već su viškovi u uredima tj kancelarijama, kladio bi se da samo sinjskom uredu tj. kancelarijama HP-a ima više uposlenika nego za šalterima u Sinju, Hrvacama i Vrlici i to zajedno zajedno s poštarima.
Pa uđite u bilo koju navedenu poštu u vrime podjela mirovina, plaćanja računa ma da svaki ured ima 10 šaltera redovi bi bili bez kraja, a svakodnevno se sve više naručuju paketi priko interneta (njuškalo, ebay, web shopovi...)


Cilo Vrličko područje pokriva samo jedan poštar odnosno poštarica Mira, a Vrlička poštarica pokriva od Maovica, Otišića pa sve do Laktaca, i sad zamislite kako je poštarici pokriti taj cili teren, podjela mirovina, računa paketa i čega sve ne.. ma da si i normalan poludio bi..Pošaljite ove što rade po kancelarijama samo na jedan dan na šaltere, poštarske motore i aute pa nek' vide kako to izgleda i ima li ljudi viška ili manjka



PORUKA NADLEŽNIMA RJEŠAVATE PROBLEM S RAČUNALIMA
I NE GASITE NAM POŠTU U VRLICI

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets