petak, 22. prosinca 2017.

VRLIČKI ADVENT 2017


A što reći za Vrlički advent a da nismo spomenuli prijašnjih godina, a to se posebno odnosi na ukrašenost Vrlike.

Već godinama Vrlički ukrasi su ono copy i paste i jedina razlika jest ova zadnja brojka na gornjoj slici koja se mota do željene brojke. Kad je riječ o skromnosti mislim da je Vrlika po tom pitanju među najskromnijih u Lijepoj Našoj.
A za ostatak Adventskog ugođaja u našoj Vrlici pobrinuli su se pripadnici Vrličkog crvenog križa, te štićenici doma Fra Ante Sekelez mili po naški Vrličkog zavoda.
Naime oni su za Vrlički advent (za koji bi se usudio reći među najkraćim u Hrvatskoj trajao je te4 oko 2 sata - od 10 - 12) odabrali četvrtak odnosno pazarni dan, većina Vrličana četvrtak zovu i Sveti četvrtak jer to je dan kad se dosta Vrličana okupi na jednom mjestu (doduše najviše nas se okupi nažalost kad su sprovodi), a posebice kad je lijep i ugodan dan, a za jučerašnji dan (21.12) koji je ujedno bio i prvi dan zime se i ne bi moglo reći da je ugodan, opravdao je onaj naziv zima, jest da je bilo vedro i sunčano, ali je to bilo zubato sunce zahvaljujući buri koja je na udare bila poprilično žestoka.
Bilo je tu svega i svačega u ponudi, od raznih Božićnih ukrasa kako za stol tako i za bor ili jelku, a bilo je tu za ubaciti pod zub, kolači, fritule, prženi gavunići, divljač....u pripremi su bili i neizostavni Vrlički uštipci ali se od toga odustalo zbog već spomenute bure, na onakvoj buri ni Ja ne bi uspija ispeći uštipke a kamoli tko drugi :).
Kad se sve sagleda nekako mi se čini da i ono malo Vrličana koji su se odvažili na onoj hladnoći doći u Vrliku (najviše ih je radi odlaska u ambulantu) da su se najviše okupljali tamo gdje se dijeli hrana.

Možda jedna zamjerka organizatoru Vrličkog adventa što je odabran četvrtak, mislim da bi subota bila bolji odabir, došlo bi Vrličana sa strane, produženi vikend, završetak školskog prvog polugodišta, a možda bi i vrijeme bilo ugodnije.

Ali što je tu je, Vrlički advent je iza nas, pred nama je blagdan Božića, i vjeru da će ga većina proslaviti dostojanstveno.
Do sljedećeg druženja ostajte mi zdravo i neka vam je čestit Božić i Sve najbolje u novoj 2018.g.

P.S. Fratar je prije tjedan dana krenuo u obilazak i blagosov kuća i opet po starom, kod nekoga dođe, a kraj nekoga i prođe

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets