ponedjeljak, 20. veljače 2017.

IZBORNA UTRKA VEĆ POČELA I U VRLICI


Još više od dva mjeseca do lokalnih izbora no ni Vrlika kao i ostatak Lijepe naše ne može bez predizbornih prepucavanja.

Da upravo to predizbornog prepucavanje po društvenim mrežama nije pošteđena ni Vrlika.

No kako izgleda nema nikakvog napretka u odnosu na one izbore prije 4 godine (zar je već toliko prošlo). Vrličani su još uvijek u 2. svj. ratu i očito je bitnije čije ćaća odnosno djed bio u ustašama odnosno u partizanima. Hoćemo li doživjeti da se počne pričati o budućnosti.

Vrlika nam postaje sve crnja i tamnija ali ne zbog ustaša već izumiranja.
Javna rasvjeta malo kvari sliku Vrlike i okolice. Bez javne rasvjete bi vidjeli kako se svako malo gase svjetla po kućama, kako god tko umre praktički iza njega je ključ u bravu.

Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011 Vrličana je nešto više od 2000 (dvije tisuće). Od  popisa je prošlo 6 godina i od tada se ta brojka vjerojatno spustila ispod 2000.
No to je brojka od 2000 prema popisu stanovnika, a u tu statistiku ulaze i oni Vrličani koji žive u Sinju, Kninu, Splitu...a samo su prijavljeni u Vrlici, tako da stvarna brojka Vrličana koji žive na području Vrlike je kud i kamo manja možda čak i ispod 1000 žitelja.

Na mojoj stranici svake godine se može vidjeti da je broj umrlih više od 60, a rođenih se može nabrojati na kapaljku.
Ovoj poraznoj statistici treba pridodati i one školarce koji nakon osnovne škole uzimaju nepovratnu kartu pri odlasku u srednju školi i dalje na fakultet...

I ako se ova crna statistika ne zaustavi što prije i ako se nastavi ovakvim tempom za 10 godina broj žitelja u Vrlici će se prepoloviti, a za 20-ak godina Vrlikom će umjesto Vrličana šetati; vukovi, lisice, divlje svinje...a živi Vrličćani će se samo priko interneta i društvenih mreža (ako za 20-ak godina budu još postojali) prisjećati kako je to nekada bilo lipo živjeti u Vrlici.

Ja mislim da je većini Vrličana nebitno tko je ustaša, a tko partizan, jer ako se političari malo ne trgnu za 10-20 godina neće imati tko glasati za njih.
Ostavite se političkog prepucavanja, i zajednički zasučite rukave te pokrenite Vrliku u bolju budućnost.

P.S. Možda bi tribalo kazniti političare i uopće ne izaći na izbore, pa neka vide kako će to izgledati u skoroj budućnosti ako se malo ne trgnu

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets