četvrtak, 18. prosinca 2014.

AKCIJA MIRENJA TLAKA I ŠEĆERA


Jutro za razliku od prethodnog kišnog (ma nije moguće da je opet bila kiša) dana osvanulo vedro bez oblačka a to je nagovještaj dana koji bi mogao biti prekrasan, samo da tako potraje.

Četvrtak u Vrlici toliko je već puta opjevan prorešetan u mojim blogovima facebookovima...rekoh ništa popsebno osim uobičajena rutina, postavljanje štanda, očekivanje prvih "hodočasnika " na vrlički pazar ili bar ono što je ostalo od njega.
Tako i ovog četvrtka krenoh sa svojom pokretnom radnjom na mjesto događanja, kako sam već rekao osvanulo je vedro jutro ali prepuno vlage u zraku i vrličko polje prekriveno gustom maglom koja je u jednom momentu zaprijetila Vrlici da će i nju prekriti no to se ipak nije dogodilo, na samom vrhu Dinare i onaj tzv Bosanski dio iznad Uništa se malko i zabilijo.
Štandovi s raznoraznim artiklima su se poslagal, na Vrličkoj pijaci uobičajena ponuda morska i slatkovodna riba, voće i povrće i proizvodi iz asortimana naše Dujke Lisičar.
No da ovaj četvrtak neće biti uobičajen moglo se vidjeti (a i već sam ranije najavio ovaj događaj) po postavljanju bilog paviljona ispred "velike radnje" (ovo velika radnja ili nova radnja je poštapalica od kad je izgrađena od kad je u njoj prvi put proradila trgovina ohpohoho još kad sam i ja bio mali klinac) s natpisom "Gradsko društvo crveni križ Vrlika"
Iako je u najavama bilo rečeno da će se mjerenje obavljati od 9-12 sati zapravo mjerenja su počela već oko 8:30 rečeno je možda neki u 9 sati idu i kućama, ali kad je ekipa već tu zašto odgađati.
A da je vrijeme predblagdansko i da će ovo biti malo drukčiji četvrtak od onoga na koji smo navikli moglo se je zaključiti kad su se Varešom proširili mirisi uštipki iz kacivole Kaje Lelas (uštipci a šta da kažem kad su iz Kosora onda ne mogu valiti no moji su još bolji)
A prije nego su se probale delicije (osim uštipaka bilo je i kolača) tribalo je najprije vidjeti da li nam tlak i šećer dozvoljavaju da se Vrličani omaste uštipcima.
Ma kuzd baš mirenje tlaka i šećera u predblagdansko vrijeme, pa kad im se isčita da imaju tlak ili šećer a da i nisu znali pa umjesto da za blagdane budu gurmani blagdanski sto bi im mogao biti drukčiji nego su zamišljali.
To sam i rekao višoj medicinskoj sestri Gđi Barišić i da bi bilo bolje da se je ovo mjerenje obavilo poslije blagdana.
Neću sad pisati o tome tko ima viška ili manjka šećera ili tlaka tok neka ostane mala tajna pojedinca i medicinskog osoblja.
 Osim Vrličkog crvenog križa i štićenici Vrličkog zavoda Fra Ante Sekelez su dali novo ruho Vrličkog četvrtka.
Na stolu ispred njih su raznoraztni ukrasi za blagdanski stol, a dobar dio njihovih radova su našli novog vlasnika.
A šta da više kažem Vrlički četvrtak i to još ovaj predblagdanski i zadnji prije Božića je odagnalo tmurne oblake iz Vrličkog kraja.

Ove ali i sve one slike koje nisu objavljene ovdje ili na fejsu možete pogledati  u albumu VRLIČKO MJERENJE TLAKA.
A kako je i uobičajeno kad radim izvještaj o nekom značajnijem događaju s područja Vrlike i ovaj sam popratio s malim video uratkom zapravo više slideshoew svih fotki i jedan kratki zvučni isječak, pa pogledajte i njega


Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets