petak, 21. ožujka 2014.

DVIJE KATE OSTADOŠE BEZ PLATE


Upravo kako naslov kaže Dvije Kate ostadoše bez plate.

Ali ne bilo koje Kate već višegodišnje djelatnice vrličke pošte, Kata Skorup  i Kata Barišić.
Već se neko vrime najavljivao ovaj događaj, a od prije par dana to se konačno i dogodilo.
Doduše nisu baš ostale bez plaće, jedna je otišla u mirovinu, a druga je dobila otpremninu i da može potražiti novi posao, a tražiti posao s 50 i kusur godina i još biti žensko je da tako kažem nemoguća misija.

Ne ovo ne znači da Vrlika ostaje bez poštanskog ureda, već se radi o preustroju i rješavanja viška djelatnika. Ako se rješavaju viška djelatnika zašto se onda otpuštaju obje Kate, ako je višak onda bi trebala ostati bar jedna. Problem je taj što i Sinjska pošta također ima višak djelatnika pa bolje otpustiti dvije Vrličanke nego jednu iz Sinjske pošte. E tako se riješila ova zavrzlama, vrličke poštarice se otpuštaju a jedan od viškova Sinjske pošte će zauzeti mjesto dviju Kata., Morale su pasti dvije Kate da se ustupi mjesto Sinjanki (ne znam joj ime a ustvari nije Sinjanka već nova zaposlenica vrličke pošte dolazi iz Hrvaca).

Dvije Kate padoše štono se kaže bez ispaljenog metka a Vrličani i vrlička vlast to šutke posmatra. Pa nije valjda da se nije moglo ništa učiniti u zaštiti Vrličana. Sinjani su Vrličanima krojili pravdu još dok je bila u sastavu općine Sinj, no očito su Sinjani jači i od Općine Vrlika.
Zar je morao biti ovakav scenarij?


Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets