subota, 22. rujna 2012.

OBVEZNA REGISTRACIJA TRAKTORA

Novi blog, nova facebook stranica pridružite se ne samo kao čitatelj, pomozite u radu, pozovite prijatelje, komentirajte...


Još jedna čestitka za poljoprivrednike i vlasnike traktora s područja PP Sinj

Ne znam koliko dugo stoje oglasi na području Vrlike, i vjerojatno su mnogi već upoznati s istim, no možda neki i ne znaju pa stoga i slijedi ovaj post.
Obavjest glasi:
U cilju poboljšanja Stanja sigurnosti u cestovnom prometu. |o zaštiti svih sudionika u prometu, obavještavamo vas da na području Policijsko postaje Sinj namjeravamo organizirati obavljanje tehničkih progleda traktora, traktorskih prikolica i poluprikolica. Preglod bi se obavljao izvan stanica za tehničke preglede, u mjestima gdje ee pokaže interes vlasnika. S tim u vezi pozivamo sve vlasnike neregistriranih traktora da se jave i pristupe postupku registracije, pri čemu skrećemo pažnju na sljedeće: 

  1.  trošak tehničkog pregleda iznosi oko 500.00 kn premije osiguranja ovisi o snazi motora 18 do 25 kW 436.00 kn. od 25 do 33 KW iznosI 601 00 kn, od 33 do 44 KW 597.00 Kn,od 44 do 73 KW 815.00 kn 
  2.  Za traktore do 18 KW do ukupan trošak je do 331,00 kn i ne podliježe tehničkom pregledu 
  3.  U slučaju da nedostaje dokumentacija kojom se dokazuje vlasništvo, Isto sa može dokazati izjavom vlasnika i svjedoka, ovjerenom kod javnog bilježnika (ali samo za traktore proizvedene prije 31.12.1994.) 
U slučaju upravljanja neregistriranim traktorom propisana je novčani kazna u inosu od 700,00 kuna a kazna za upravljanje neosiguranim traktorom novčana kazna može Iznositi od 5.000,00 do 20.000,00 kuna.U narednom razdoblju policijski službenici u nadzoru prometa pojačano će nadzirati vozače traktora. Za dodatne obavijesti i prijavu za obavljanje tehničkog pregleda i registracijo traktora možete se obratiti u PP Sinj ili na telefon 021/ 309-333, svakim radnim đonom od 08.00 do 16.00 sati. 

PU SPLITSKO DALMATINSKA
Pomalo ne očekivana obavijest ali ovaj zakon je već odavno na snazi a evo stigao je i u Vrliku.
poznato je da je u Vrlici malo traktora koji su kao novi kupljeni nakon oluje i mogli bi se na prste nabrojati, uglavnom su to traktori još od prije rata i to uglavnom Fergusoni i Tomo Vinković traktori, ali ne zaboravimo da pod traktore podrazumijevamo i freze tipa Labin progres i sl.
Sad drugo je pitanje koliki će trošak biti za i onako prazne Vrličke  džepove to državu nije briga. To su traktori uglavnom stariji od 20 godina i sad osposobiti takav traktor da bude tehnički ispravan a pogotovu svjetlosna signalizacija iziskivat' će popriličan trošak. Poznato je da se većina traktora marke Tomo Vinković  pale na konop, a popriličan broj traktora se pale i na zalet no to će se ipak morati dovesti u red.

A da to nije samo slovo na papiru reče mi jedan moj kolega-prijatelj da bi policija znala doći i na samu njivu dok čovjek npr. ore i ako ga zateče da nije registriran može mu na licu mjesta odrezati kaznu a iz gore navedenog kazne nisu baš male, sad koliko će policija biti rigorozna i kod nas probajte riskirati pa ćete vidjeti.



Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets