subota, 6. lipnja 2015.

LETEĆE NAPASTI NAPALE VRLIKU I OKOLICU

Kad sam upotrebio izraz leteće napasti vjerojatno ste pomislili na komarce, no ove napasti o kojima ću pisati moglo bi se reći da su i gore od komaraca.

Riječ je o sitnim mušicama koje već nekoliko dana Vrličanima (za šire neznam) ne daju disati. Ima ih da tako kažem posvuda. Nisu veće od 1 milimetra ali je riječ o rojevima ogromnih razmjera. Moja pretpostavka da ovih mušica ima i šire jer danas pri pohodu na Veli Vrh dok smo obidovali isto nam tako nisu dali mira, kombi Vrličke Općine je doslovice bio prekriven tim letećim napastima, a koliko smo ih progutali s komadima odojka neću ni pomisliti.

Kad sam rekao da su možda gore i od komaraca, komarca bar vidiš pa onda kad sleti na ruku ili nogu možeš ga opaliti rukom ili čim drugim, no ovih je mušica toliko da se nesmiju otvoriti ni usta, a voziti biciklu ili motor bez naočala je doslovice nemoguće.
Mreža za muhe i komarce koja se obično postavlja na prozore za njih očito ne predstavlja problem jer ulaze u kuću i kad su vrata zatvorena, a sjediti ispred kuće je neizdrživo.

Ima li među vama biologa, prirodnjaka ili koga već tko nam može dati odgovor kako i odakle su se pojavile ove beštije i što je još važnije kako ih se rješiti, ako ne znate vi možda imate nekoga tko je voljan podjeliti sa nama.
Ne sjećam se da ih je bilo ranijih godina ili bar ne u ovolikoj količini, jesu li one prenosnici kakvih bolesti ili nedaj bože kakvih zaraznih bolesti.

Nema komentara:

Objavi komentar

MOŽETE KOMENTIRATI SAMO AKO IMATE GOOGLE RAČUN (npr. gmail)ili preko facebook profila u gornjem obrascu

Blogger Gadgets